Za nepozaben obisk Ljubljane

Lokacija

Družine z majhnimi otroki si glede obiska Ljubljane ne rabijo delati skrbi. Poskrbljeno je tudi za najmlajše obiskovalce in njihove utrujene nožice: po mestu vozi okolju prijazen električni vlak, ki obiskovalce brezplačno popelje do vseh glavnih turističnih točk. Poleg tega so voljo vozila na električni pogon, t.i. kavalirji, ki vas znotraj območja za pešce popeljejo kamorkoli želite, pa tudi mestni sistem samopostrežne izposoje koles, kjer je prva ura brezplačna. 

Staro mestno jedro

2 min od hotela

Zgodovinski del mesta je največja turistična znamenitost, ki jo poleti zaznamuje očarljivo sredozemsko vzdušje. Tu se lahko družine sprehajajo po tlakovanih ulicah, namenjenim pešcem, ne da bi jim bilo pri tem treba paziti na promet. 

Več informacij

Tromostovje

2 min od hotela

Ob pogledu na Tromostovje, kjer se trije mostovi stekajo proti staremu mestnemu jedru, nihče ne ostane ravnodušen. Otroci tekmujejo, kdo bo prej pritekel na drugo stran, odrasli pa naslonjeni na bele balustrade opazujejo Ljubljanico pod mostom. 

Več informacij

Prešernov trg

2 min od hotela

Na mestnem trgu, ki nosi ime po pesniku Francetu Prešernu, se vedno kaj dogaja. Skupaj z otroki poiščite kip Julije, ki je bila pesnikova muza in neuslišana ljubezen. Našli jo boste na fasadi njenega doma v bližnji ulici.

Več informacij

Ljubljanica

2 min od hotela

Še en zanimiv način, kako spoznati mesto: med vožnjo z ladjico po Ljubljanici. Včasih je mogoče na bregovih opaziti nutrije, kar bo še posebej zanimivo za najmlajše. 

Več informacij

Ljubljanski grad

18 min od hotela

Srednjeveški Ljubljanski grad ponuja veličasten 360° pogled na mesto. Do njega se lahko povzpnete z vzpenjačo – otroci bodo zagotovo navdušeni nad vožnjo. Na gradu lahko z njimi obiščete Lutkovni muzej, si ogledate animirani film o zgodovini gradu ali se udeležite vodenega ogleda, nato pa se malce spočijete v grajski kavarni. Na voljo so kombinirane vstopnice. 

Več informacij