KJE SMO?

The Fuzzy Log

se nahaja na Miklošičevi cesti 9. Vhod v hotel, ki si ga delimo z našim sestrskim Central hotelom, pa je iz Trdinove ulice. Z dvigalom se povzpni v 7. nadstropje, kjer te bo takoj pričakal čudovit razgled na Ljubljanski grad.

IMAŠ ŠE KAKŠNO VPRAŠANJE?

Lokacija

Naša top lokacija v centru Ljubljane je le 3 minute hoje stran od vsega dogajanja! Se vidimo tam!

STARO MESTNO JEDRO

Sprehodite se čez Tromostovje in že ste v starem mestnem jedru. Med sprehodom po tlakovanih ulicah lahko občudujte številne spomenike in znamenitosti, kot je Mestna hiša iz 18. stoletja ali čudovit Robbov vodnjak. Ni naključje, da staro mestno jedro pritegne več kot milijon obiskovalcev letno. Če vam zmanjkuje energije, pa lahko posedite v eni od številnih kavarn ali restavracij na poti.

OBIŠČI SPLETNO STRAN

TROMOSTOVJE

Tega izjemnega spomenika, zgrajenega okoli leta 1930, ne smete zamuditi: trije kraki mostu se združijo in vas popeljejo v staro mestno jedro. Nagnite se čez bleščeče bele balustrade in se zazrite v romantično Ljubljanico, ki teče skozi mesto. Mogoče vas zamika, da si mesto ogledate še med vožnjo z ladjico.

OBIŠČI SPLETNO STRAN

GLAVNA TRŽNICA

Glavna tržnica je kolaž barv in dogajanja, kamor gredo domačini nakupovat, okušat hrano in se družit. Sestavljajo jo tržnica na prostem, pokrita tržnica in vrsta trgovinic s prehrambenimi izdelki ob Ljubljanici, ki jih poznamo tudi pod imenom Plečnikova tržnica (ime je dobila po znanem ljubljanskem arhitektu Jožetu Plečniku, ki je zasnoval ta del tržnice). In ko ste že ravno tukaj, poskusite nekaj lokalnih izdelkov v enem od številnih uličnih kioskov, kavarn in restavracij.

OBIŠČI SPLETNO STRAN

METELKOVA MESTO

Karkoli boste že počeli, ne izpustite obiska Metelkove mesta, ljubljanskega središča urbane kulture, ki stoji na mestu nekdanje vojašnice. Čeprav lahko pridete sem podnevi in se naužijete alternativne kulturne scene, njena dinamična skupnost zares zaživi šele ponoči. Metelkova mesto je zbirališče obiskovalcev z vseh vetrov, ki se tu zabavajo v številnih barih, plešejo v underground klubih ali se družijo ob sproščeni kulisi uličnih grafitov in odštekanih kovinskih skulptur.

OBIŠČI SPLETNO STRAN

LJUBLJANSKI GRAD

Impresiven srednjeveški grad se dviga nad mestom, zato ga je težko zgrešiti. Lahko se razgibate in se peš povzpnete na vrh grajskega griča ali pa se popeljete z vzpenjačo in uživate v 360° razgledu mesta. Tudi na gradu ne manjka zanimivih stvari, med drugim vas tam čaka nekaj muzejev. Pridružite se vodenemu ogledu, spoznajte zgodovino gradu ali si oglejte Lutkovni muzej. Na gradu je tudi kavarna, zato lahko tam preživite kar cel dan.

OBIŠČI SPLETNO STRAN