Če si želite izvedeti več

Varnost na prvem mestu! Še naprej skrbimo za vas.

OSVEŽENO DNE: 26. julija 2021

Dragi cenjeni gostje in obiskovalci,

skrb za varnost in dobro počutje gostov, zaposlenih in obiskovalcev sta nam na prvem mestu.

Z vami želimo deliti aktivnosti in previdnostne ukrepe, ki jih je skupina Union Hotels Collection uvedla z namenom, da bi zagotovila varnost naših gostov, zaposlenih in obiskovalcev v času bivanja pri nas. Vabimo vas, da občutite našo največjo skrb za vaše dobro počutje in zadovoljstvo, ko ste zdoma. Na dnu ne prezrite najbolj pogostih vprašanj vezanih na bivanje v hotelu. 

SPLOŠNE INFORMACIJE

VLADNA OBVESTILA
Najbolj sveže informacije o celotni situaciji, možnostih potovanj, priporočenih higienskih ukrepih ter navodila javnosti glede korona virusa COVID-19 so na voljo na spletni strani Urada Vlade Republike Slovenije za komuniciranje (UKOM). 
KLIKNITE TUKAJ

POTOVANJE V SLOVENIJO
Uporabne informacije in smernice za brezskrbno potovanje v Slovenijo. 
KLIKNITE TUKAJ

HOTELSKE INFORMACIJE

NOVE REZERVACIJE
Union Hotels Collection upravlja pet ločenih hotelskih nastanitev v središču Ljubljane. Morda boste v obdobju Covid-19 zaradi zmanjšanega povpraševanja obveščeni o premestitvi v primerljivo ali boljšo namestitev v drug hotel skupine Union Hotels Collection. Zahvaljujemo se vam za razumevanje.

PRILAGODLJIVOST PRI OBSTOJEČIH REZERVACIJAH
Naše pravilnike o rezervacijah smo prilagodili z namenom, da bi vam pomagali krmariti v negotovosti in upoštevati vaše želje, če želite spremeniti, odpovedati ali preložiti vaše potovalne načrte.

Vljudno vas naprošamo, da nam pred vašim predvidenim prihodom v bližnji prihodnosti pišete na info@uhcollection.si in preverite stanje vaše rezervacije.

 • Za individualne rezervacije, narejene neposredno prek hotela ali hotelske spletne strani, pišite na info@uhcollection.si.
 • Za rezervacije dogodkov ali skupinske rezervacije (10+ sob/15+ oseb) in rezervacije prostorov za različne dogodke, pa vas prosimo, da pišete na elektronski naslov group.sales@uhcollection.si.

POMEMBNO! Za individualne rezervacije, narejene pri drugih ponudnikih (npr. Booking.com, Expedia.com), vas prosimo, da kontaktirate neposredno dotičnega ponudnika, veljajo lahko namreč drugačna pravila.

DODATNI ZDRAVSTVENI IN VARNOSTNI UKREPI
Uvedli smo dodatne ukrepe, ki nadgrajujejo osnovni proces prijave v hotel in odjave. Veselimo se, da bomo lahko ponovno sprejeli naše goste. Za varnost vseh, vas prosimo, da držite varno razdaljo in spoštujete ukrepe, ki smo jih uvedli z namenom, da se bomo vsi počutili varno.

PRIJAVA & ODJAVA

 • Prijava in odjava bosta urejeni kakor hitro bo to mogoče, z minimalnim stikom med osebjem in gostom ter seveda z ohranjanjem varne razdalje. 
 • Osebje bo vzdrževalo varno razdaljo, uporabljalo dezinfekcijska sredstva in nosilo zaščitno opremo.
 • Največje dovoljeno število oseb v dvigalu je 2.

HIGIENSKI STANDARDI
Skupina Union Hotels Collection podrobno spremlja dejavnosti in navodila NIJZ (Nacionalni inštitut za javno zdravje) za nadzor in preprečevanje bolezni. Prav tako sledimo izjavam WHO (Svetovne zdravstvene organizacije) z namenom odgovornega in preventivnega ravnanja.

 • Dezinfekcijska sredstva so nameščena na javnih prostorih. Posebna obvestila vas bodo opozorila na ohranjanje zadostne varnostne razdalje.
 • Čistilno osebje bo površine, ki se jih pogosto dotikamo, čistilo in dezinficiralo večkrat dnevno. Mednje sodijo: POS terminali, tipke v dvigalu, telefoni, javne sanitarije, sedežne garniture, tipkovnice, ključi, drogovi za odpiranje vrat, drogovi na stopniščih, drogovi v dvigalu, recepcijski pult, vhod in druge površine.
 • Pomembna prednost, ki jo zagotavlja naš hotel je lastna pralnica z visoko kakovostnimi čistilnimi napravami. Posteljnino in brisače hranimo v posebnih vrečah za perilo, s katerimi ravnamo izredno previdno.
 • Vse sobe bodo po odhodu gosta temeljito očiščene in razkužene. Vse sobe bodo ustrezno prezračene.
 • Hotelsko osebje bo sobo in predmete v njej temeljito očistilo in dezinficiralo. Pri tem bo osebje nosilo ustrezne uniforme ter zaščitno opremo (rokavice, obrazna maska, predpasnik). Uporabljali bodo najučinkovitejša čistilna in dezinfekcijska sredstva. Za vsako sobo bo uporabljen nov set čistilnih krp in rokavic.

GOSTINSKE STORITVE
V gostinskih obratih prav tako veljajo posebni ukrepi, s katerimi želimo zagotoviti vrhunsko storitev z minimalno interakcije med osebjem in gosti. Zajtrk je na voljo od 7. do 10. ure (Za goste Central hotela je zajtrk od 7. do 9.30). Za natančnejše informacije se prosimo obrnite na osebje ob prihodu v hotel. 

WELLNESS STORITVE
Delovni čas Sense Wellnessa je od 9. do 21. ure. Potrebna je predhodna rezervacija. 

KONFERENČNE STORITVE, DOGODKI IN CATERING
Izvajali bomo nadzor nad razdaljo in upoštevanjem preventivnih ukrepov na dogodkih. Delovali bomo v skladu z ukrepi in navodili NIJZ ter dodali svoje ukrepe, s katerimi želimo zaščititi partnerje, goste in zaposlene.

Za več informacij nas prosimo kontaktirajte na e-mail naslovu: event.sales@uhcollection.si.

POGOSTA VPRAŠANJA

1. Katere pogoje mora gost izpolnjevati za bivanje v hotelu?

Veljajo PCT pogoji za potnike vseh držav in naša ekipa je dolžna preveriti izpolnjevanje pogoja pred prijavo v hotel.

2. Ali se pogoj PCT nanaša tudi na otroke?

Pogoja PCT otrokom do dopolnjenega 18. leta (v primeru kulturne in športne prireditve otroci do dopolnjenega 15. leta), ki so v spremstvu ožjih družinskih članov oziroma skrbnikov ni potrebno izpolnjevati.

3. Ali je nošenje zaščitne maske v hotelu za goste obvezno?

Uporaba zaščitne maske v zaprtih javnih prostorih je obvezna. Obvezna je tudi na prostem, ko ni mogoče zagotoviti medosebne razdalje 1,5 metra

4. Kaj je to pogoj PCT*?

P-preboleli,
C-cepljeni,
T-testirani

5. Ali v hotelu izvajate testiranja za Covid-19?

V hotelu izvajamo testiranje s HAG in PCR testi vsako sredo ob 11. uri. Izven tega termina lahko gostje opravijo test v Ambulanti Košir (Vodovodna cesta 25, 1000 Ljubljana). Rezervacijo lahko opravite tukaj. Uporabite kodo za popust »HOTEL«. Cena za HAG (hitri antigenski test) znaša 20 EUR, za PCR test pa 75 EUR. V ceno je vključeno tudi pisno potrdilo o izvidu testiranja v slovenskem in angleškem jeziku.

6. *Podrobnejša razlaga PCT pogoja:

 • negativen izvid PCR na COVID-19, ki ni starejši od 72 ur od dneva odvzema brisa. Test PCR je ustrezen, če je opravljen v državah članicah Evropske unije, državah članicah schengenskega območja, Avstraliji, Izraelu, Kanadi, Novi Zelandiji, Rusiji, Srbiji, Združenem kraljestvu Velike Britanije in Severne Irske ali Združenih državah Amerike, na kontrolnih točkah na letalskih povezavah za mednarodni zračni promet pa tudi, če je opravljen v Turčiji.
 • negativen rezultat testa HAG, ki ni starejši od 48 ur od odvzema brisa. Test HAG je ustrezen, če je opravljen v državah članicah Evropske unije, državah članicah schengenskega območja, Avstraliji, Izraelu, Kanadi, Novi Zelandiji, Rusiji, Srbiji, Združenem kraljestvu Velike Britanije in Severne Irske ali Združenih državah Amerike, na kontrolnih točkah na letalskih povezavah za mednarodni zračni promet pa tudi, če je opravljen v Turčiji, in je naveden na skupnem seznamu hitrih antigenskih testov. Veljajo testi HAG vseh proizvajalcev s seznama, ne glede na to, ali so označeni z rumeno ali belo barvo.
 • potrdilo o prebolelosti - dokazilo o pozitivnem rezultatu testa PCR, ki je starejši od 10 dni, vendar ni starejši od šest mesecev, ali potrdilo zdravnika o prebolelem COVID-19 in od začetka simptomov ni minilo več kot šest mesecev. Potrdilo o prebolelosti se upošteva, če je bilo izdano v državah članicah Evropske unije, državah članicah schengenskega območja, Avstraliji, Izraelu, Kanadi, Novi Zelandiji, Rusiji, Srbiji, Združenem kraljestvu Velike Britanije in Severne Irske ali Združenih državah Amerike, na kontrolnih točkah na letalskih povezavah za mednarodni zračni promet pa tudi, če je izdano v Turčiji.
 • potrdilo o cepljenju zoper COVID-19, s katerim se dokazuje, da je preteklo od prejema:
  * drugega odmerka cepiva Comirnaty proizvajalca Biontech/Pfizer najmanj sedem dni,
  * drugega odmerka cepiva COVID-19 Vaccine proizvajalca Moderna najmanj 14 dni,
  * prvega odmerka cepiva Vaxzevria (COVID-19 Vaccine) proizvajalca AstraZeneca najmanj 21 dni,
  * prvega odmerka cepiva COVID-19 Vaccine Janssen proizvajalca Johnson in Johnson/Janssen-Cilag najmanj 14 dni,
  * prvega odmerka cepiva Covishield proizvajalca Serum Institute of India/AstraZeneca najmanj 21 dni,
  * drugega odmerka cepiva Sputnik V proizvajalca Russia’s Gamaleya National Centre of Epidemiology and Microbiology najmanj 14 dni,
  * drugega odmerka cepiva CoronaVac proizvajalca Sinovac Biotech najmanj 14 dni ali
  * drugega odmerka cepiva COVID-19 Vaccine proizvajalca Sinopharm najmanj 14 dni.
  Pri tem je dodana novost za osebe, ki prejmejo cepivo dveh različnih proizvajalcev. Če je oseba cepljena s kombinacijo dveh različnih cepiv, se zaščita vzpostavi po preteku časa od prejema drugega odmerka posamezne vrste cepiva. Če je oseba prvič cepljena s cepivom iz tretje ali pete alineje (cepivo proizvajalca AstraZeneca), se zaščita vzpostavi takoj po drugem cepljenju, če se drugič cepi s cepivom iz prve alineje (cepivo proizvajalca Biontech/Pfizer) ali druge alineje (cepivo proizvajalca Moderna) in drugi odmerek prejme v roku od štiri do 12 tednov po prejemu prvega odmerka.
 • potrdilo o cepljenju za prebolevnike (potrdilo o prebolelosti in dokazilo, da je bila v obdobju do največ osem mesecev od pozitivnega rezultata testa PCR oziroma začetka simptomov cepljena z enim odmerkom cepiva iz prejšnje točke). Dokazila o cepljenju so lahko izpolnjena pripravljena kartica proizvajalca cepiva, ali vpis v Knjižico o cepljenju, ali izdano potrdilo o opravljenem cepljenju (tudi v obliki kartončka, ki ga prejme oseba ob cepljenju).
 • evropsko digitalno covid potrdilo in digitalno covid potrdilo tretje države (velja od 10.7.2021)

 

Najlepše se vam zahvaljujemo za vaše razumevanje.

Z veseljem smo vam na voljo na voljo za kakršnokoli dodatno pomoč.

Prijazen pozdrav,

Vodstvo Skupine Union Hotels Collection
Ljubljana – Slovenija
+386 1 308 1270
info@uhcollection.si

To stran bomo redno posodabljali, ko bodo na voljo nove informacije o smernicah relevantnih zdravstvenih in vladnih institucij.