Če si želite izvedeti več

ODPRTJE PRENOVLJENEGA PRVEGA NADSTROPJA GRAND HOTELA UNION

Grand hotel Union, ljubljanski secesijski dragulj, je ponovno odprl povsem prenovljeno prvo nadstropje.

Ljubljana, marec 2021 - Grand hotel Union, zgodovinska znamenitost skupine Union Hotels Collection, je ponovno odprl svoje prvo nadstropje. Večja prenova hotela, s katero postavlja prihodnje oblikovalske in slogovne koncepte notranjosti, je popestrila izvorno temo hotela s svežim, sodobnim pridihom.

Navdih za prenovo hotela izhaja iz njegove bogate zgodovine, ki sega vse do začetka 20. stoletja. Pri zasnovi so bili secesijski okrasni detajli prvotnega hotela združeni s modernimi elementi v sodobno eleganco. Oblika vzglavja postelje izhaja iz podobe prvotnega sobnega pohištva iz leta 1905, eleganten parket vzbuja prijeten občutek, površina mize pa je narejena iz slovenskega apnenca.

Grand hotel Union se nahaja na Miklošičevi cesti 1, v osrčju slikovitega območja za pešce v Stari Ljubljani. Zgrajen je bil leta 1905, zasnoval pa ga je priznani arhitekt Josip Vancaš. Bil je prvi moderni ljubljanski hotel in tudi največja stavba v mestu. V več kot stoletju je gostil številne znane osebnosti, kot so: kraljica Elizabeta II, Bill in Hillary Clinton, Dalajlama, Orson Welles ter številne druge.

Hotel v svojem prvem nadstropju predstavlja 25 povsem novih hotelskih sob in suit, med njimi: devet dvoposteljnih Superior Comfort sob, deset dvoposteljnih Grand Deluxe sob, tri Junior suite, eno Residence suito z dvema spalnicama, eno Grand Corner suito in najbolj prestižno suito v Ljubljani, veliko Grand Union suito.

Vabimo vas, da si ogledate fotografije prečudovite nove sobe v prvem nadstropju Grand hotela Union in nas obiščete. Veseli vas bomo!