Če si želite izvedeti več

Koncert Londonskega kraljevega filharmoničnega orkestra v Grand hotelu Union

Koncert je bil darilo Sloveniji ob kulturnem prazniku, pa tudi uvod v tradicionalni Festival Ljubljana, ki v poletnih mesecih v središče Ljubljane privabi veliko tujih in domačih obiskovalcev. Orkester, ki se ponaša s sedemdesetletno tradicijo, razproda večino svojih koncertov. Ljubljanskemu občinstvu se je predstavil z Beethovnovim programom pod taktirko dirigenta in violinista Pinchasa Zukermana.

Kraljevi filharmonični orkester zaradi svoje raznolikosti in visokih standardov velja za enega najinovativnejših filharmoničnih orkestrov. Vodilo orkestra, ki sodeluje tudi s številnimi pop in rock legendami, ostaja izvajanje vrhunske glasbe za široke množice poslušalcev po vsem svetu.

Koncert se je odvil v Grand hotelu Union, na elitni lokaciji v bližini starega mestnega jedra, ki je tudi največji kongresni hotel v Ljubljani. Hotel, ki je bil zgrajen leta 1905 v secesijskem slogu, združuje eleganco in dolgoletno tradicijo gostovanja uspešnih prireditev in pomembnih gostov.

 V Grand hotelu Union smo še posebej ponosni na veličastno Unionsko dvorano, ki smo ji prvotni sijaj in lepoto povrnili s prenovo leta 2002. Skozi svojo zgodovino je dvorana gostila številne znane glasbenike in je bila nekdaj tudi glavno koncertno prizorišče v Sloveniji. Sprejme lahko do 800 ljudi, dodaten prostor pa je na voljo v kar 20 drugih hotelskih dvoranah in salonih, ki so primerni za raznovrstna poslovna in protokolarna srečanja, seminarje, kulturne prireditve in različne družabne dogodke, od sprejemov pa do gala večerij.