Če si želite izvedeti več

Kolekcija za slovenske olimpijce predstavljena v Hotelu Lev

V petek 15. aprila 2016 je slovenska olimpijska družina na modni reviji v Ljubljani pred očmi dr. Thomasa Bacha, predsednika Mednarodnega olimpijskega komiteja, predstavila kolekcijo oblačil za avgustovske olimpijske igre, ki jih bo gostil Rio. Predstavitev je potekala v hotelu Lev. 

Dr. Bach je februarja 2016 na prizorišču mladinskih zimskih olimpijskih iger v Lillehammerju pohvalil slovenske športnike in dejal, da se veseli svojega ponovnega obiska v Sloveniji: »Z velikim zadovoljstvom pričakujem svoj ponovni obisk Slovenije.Slovenije ne bom obiskal prvič, a s tem obiskom želim izraziti svoje občudovanje velikih uspehov slovenskih športnikov.Če primerjate število prebivalcev in medalj, ki jih je osvojila Slovenija, je država zagotovo ena od vodilnih sil olimpijskega športa.«

Kot ponosni sponzor Olimpijskega komiteja Slovenije, so Union hoteli dr. Bacha z veseljem namestili in pogostili v Grand hotelu Union. Razlog za obisk prvega moža MOK v Ljubljani je bilo povabilo Slovenskega olimpijskega komiteja in modna revija, ki je razkrila kolekcijo oblačil, v katera bodo slovenski olimpijci odeti na letošnjih poletnih olimpijskih igrah v Riu de Janeiru. Po modni brvi, ki je bila postavljena v dvorani Karantanija v Hotelu Lev, popolnem prizorišču za dogodke z do 500 obiskovalci, so se sprehodili tako modeli kot slovenski športniki Luka Božič, Maja Mihalinec, Rok Drakšič, Tina Šutej in ostali. Med dogodkom je Olimpijski komite Slovenije gostom in medijem predstavil nacionalni komplet, oblačila za prosti čas in slovesna oblačila, plod oblikovalca Sandija Murovca in izdelana v kitajskem podjetju Peak. Barve slovenske olimpijske ekipe na igrah v Riu bodo bela, modra, črna in zelena.

Modni reviji je sledila novinarska konferenca Predsednika Mednarodnega olimpijskega komiteja, ki ga je po njenem zaključku pozdravil tudi predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar.