Če si želite izvedeti več

Hotel Lev, klasična eleganca VS nov koncept srečanj

Skozi zgodovino …

Hotel Lev svoje goste razvaja že od leta 1964. V mestnem središču, kjer je nekoč stala priznana gostilna Pri Levu, se je po načrtih Emila Medveščka leta 1961 začela gradnja sodobnega hotela visoke kategorije. Da bi ohranili tradicijo in sloves gostilne, so hotel poimenovali Lev.

Hotel Lev si je z vrhunsko ponudbo hotelskih in gostinskih storitev počasi utiral pot med ostalimi ponudniki in postajal vse bolj priljubljen tako pri poslovnih kot počitniških gostih. Z dolgoletno tradicijo si je mogočen hotel pridobil pomembno vlogo mestnega, poslovnega in hotela s konferenčnimi zmogljivostmi v regiji, poznanega po vsem svetu.

Po dobrih tridesetih letih delovanja so podpisali pogodbo s hotelsko verigo InterContinental. Hotel Lev je do leta 2001 deloval v mednarodno priznani verigi, leto kasneje pa je na podlagi vrhunske hotelske in gostinske storitve pridobil pet zvezdic in postal prvi hotel s petimi zvezdicami v Ljubljani. Trenutno se hotel zopet ponaša s štirimi zvezdicami.

Pomembne osebnosti z vsega sveta so  skozi čas izbirale Hotel Lev ter iz njega odhajale z zadovoljstvom. Agatha Christie, Orson Wells, Louis Armstrong, Janet Jackson, Bob Dylan, Sting, Claudia Schiffer, Luciano Pavarotti, Ivo Pogorelich, Josipa Lisac, Eros Ramazzoti, Seal, 50 Cent, Valerij Gergijev, Zubin Mehta, člani različnih svetovno znanih fiharmoničnih orkestrov in mnogi drugi slavni gostje so se zapisali v zgodovino hotela.

Danes…

Ob koncu poletja so Union hoteli lansirali nov koncept srečanj, ki ga danes ponujajo v hotelu Lev. Koncept je bil prvič predstavljen javnosti v okviru konference Conventa Crossover, mednarodne konference posvečene prihodnosti MICE in turističnega marketinga.  Kombinacija “out of the box” konference in atipične konferenčne postavitve sta presenetili udeležence.

Konferenčno dvorano Karantanija, ki sprejme do 400 gostov, so čez poletje popolnoma obnovili in jo opremili s kreativnim pohištvom, ki prostoru daje občutek »dnevne sobe«. Vizija Union hotelov, da ustvarijo idealne pogoje za produktivne in kreativne konference in srečanja, se je uresničila. Nov koncept je daleč od standardnega in ponuja drugačno konferenčno izkušnjo z mreženjem, ki ustvarjala boljše rezultate.