Če si želite izvedeti več

GRAND NADSTROPJE GRAND HOTELA

Ljubljana, 4. marec 2020 - Grand Hotel Union, zgodovinska znamenitost skupine Union Hotels Collection, bo v letu 2020 predstavil svoje prvo nadstropje po večji prenovi hotela, s katero postavlja prihodnje oblikovalske in slogovne koncepte notranjosti, ki bodo popestrili izvorno temo hotela s svežim sodobnim pridihom.

Hotel se nahaja na Miklošičevi ulici 1, v osrčju slikovitega območja za pešce v Stari Ljubljani. Zgrajen je bil leta 1905, zasnoval pa ga je priznani arhitekt Josip Vancaš. Bil je prvi moderni ljubljanski hotel in tudi največja stavba v mestu. V več kot stoletju je gostil številne osebnosti, kot so: Orson Welles, Bill in Hillary Clinton, Dalajlama ter kraljica Elizabeta II.

V letu 2020 bo hotel v prvem nadstropju predstavil 25 novih hotelskih sob, med njimi: devet dvoposteljnih sob superior comfort, deset dvoposteljnih sob grand deluxe, tri apartmaje junior, en apartma rezidence z dvema spalnicama, en apartma grand corner suite in tisto, kar je najpomembnejše, veliki ljubljanski apartma … Grand Union Suite.

///

O Union Hotels Collection

Union Hotels Collection združuje pet hotelov v samem središču Ljubljane, ki izpolnjujejo želje in zahteve gostov z vseh koncev sveta. Grand hotel Union, zgrajen leta 1905, ponuja 111 elegantnih sob, v katerih se prepletata secesijski slog in moderno udobje, 18 konferenčnih dvoran in salonov, med katerimi izstopa Unionska dvorana, izjemno prizorišče raznovrstnih dogodkov, ter Kavarno Union, priljubljeno zbirališče v centru mesta. uHotel, zgrajen leta 1979, ponuja 224 sob, konferenčne dvorane in salone, očarljiv bazen z razgledom, fitnes in savno. Hotel Lev je v več kot 50 letih v svojih sedaj 231 sobah gostil številne pomembne goste, kot so Agatha Christie, Kirk Douglas, Ray Charles, Bob Dylan, Sting, Riccardo Mutti in Luciano Pavarotti, ki mu je posvečeno eno nadstropje. Popolnoma prenovljeni Central hotel, ki je zasnovan v skladu s hotelskimi smernicami prihodnosti, ponuja 90 svetlih in zračnih sob, ki so opremljene minimalistično in sodobno. Gostom je na voljo tudi bar s teraso Rooftop@Central v sedmem nadstropju. Nedavno odprt The Fuzzy Log je edini urbani eko glamping v Ljubljani, kjer so gostom na voljo inovativne nastanitvene opcije, kot so futuristične spalne kapsule, prijetne in udobne kabine ter šotori pod milim nebom na strehi stavbe. Je okolju prijazen, popolnoma energetsko samozadosten in nudi brezhibno digitalno izkušnjo.

www.uhcollection.si

Več informacij
Marketing
Union hoteli d.d.
Miklošičeva 1
1000 Ljubljana
Slovenija
E: marketing@uhcollection.si