Če si želite izvedeti več

»Concierga« Grand hotela Union postala del znamenitega združenja Les Clefs d'Or

Concierga Grand hotela Union sta z januarjem 2018 postala del svetovno priznanega združenja hotelskih conciergov “Les Clefs d’Or Austria”. Concierga Blaž Sok in Gregor Žibert bosta tako prva v Sloveniji ponosno nosila slovite zlate prekrižane ključke in prenašala dragoceno znanje, izkušnje in predanost tega uglednega združenja v Slovenijo in njenim gostom.

O združenju Les Clefs d'Or

Les Clefs d'Or (slovenski prevod Zlati ključi) je mednarodno strokovno združenje hotelskih conciergov s približno 4000 člani, ki deluje v več kot 80 državah in na 530 destinacijah. Člani združenja, katerega korenine segajo v Pariz v davno leto 1929, so zlahka prepoznavni po emblemu z zlatimi prekrižanimi ključki na ovratnikih njihovih uniform. Članstvo v združenju predstavlja simbol zajamčene kakovosti storitev in zahteva bogate izkušnje na področju hotelskega concierga.

Da si concierge zagotovi mesto v združenju Les Clefs d'Or in pridobi pravico do zlatih ključkov, se mora predhodno izkazati z dolgoletnimi delovnimi izkušnjami, opraviti celovite preizkuse in brez kančka dvoma dokazati, da je sposoben zagotavljati najvišjo kakovost storitev v vsakem trenutku.

Concierge – ključ, ki gostu v trenutku odpre vsa vrata

Concierge je član hotelskega osebja, ki se gostu posveti s srcem in dušo. Vsaka želja je nov izziv, ki je  vedno uresničljiv – a le dokler ga je moralno, pravno in človeško mogoče udejanjiti. Concierge izpolnjuje celotno paleto želja, od drobnih, vsakdanjih pa vse do nenavadnih in izrednih. Zaradi svojih izkušenj, znanja in profesionalnega odnosa je najbolj zanesljiv vir informacij, interakcije z lokalnimi doživetji in ambasador mesta, v katerem deluje.

Grand hotel Union prvi hotel v Sloveniji, kjer se bleščijo zlati ključki

Grand hotel Union je javnosti najbolj poznan po svoji osupljivi secesijski arhitekturi, hkrati pa je tudi največji konferenčni hotel v Ljubljani. Na ekskluzivni lokaciji v središču mesta je gostom na voljo 194 sob in 21 konferenčnih dvoran. Znanje, ki so ga ljudje v hotelu pridobili v preteklih desetletjih in ga prenesli na naslednje generacije, je odlična popotnica za poslovno odličnost, tradicija hotela pa jamstvo za zaupanje in kakovostne storitve.

»V Grand hotelu Union že več kot 110 let vsak dan pišemo nova poglavja, kjer tradicija hodi z roko v roki s trendi in osebnim pristopom na način, ki hotelsko izkušnjo naših gostov nadgradi v prav vsakem pogledu,« je povedal glavni izvršni direktor Union hotelov Matej Rigelnik. »Prav to je tudi poslanstvo naše predane concierge ekipe – našim gostom z osebnim pristopom zagotavlja nadvse udobno in lepo izkušnjo ter jim pričara nepozabno doživetje. Izjemno počaščeni smo, da je združenje Les Clefs d'Or prepoznalo naša prizadevanja in naša concierga sprejelo za svoja polnopravna člana.«

 

Ste vedeli?

V srednjem veku so concierge imenovali »skrbniki ključev«; svoje delo so opravljali na gradovih in najpomembnejših vladnih institucijah. Z industrijsko revolucijo ob rojstvu 20. stoletja je mednarodni turizem doživel razcvet, švicarski »grand« hoteli pa so ustvarili delovno mesto concierga, ki je novodobnemu premožnemu turistu asistiral na vsakem koraku njegovega bivanja.

V filmu Wesa Andersona »Grand Budapest Hotel«, ki je bil marca 2014 predpremierno prikazan prav v Grand hotelu Union, nastopa lik glavnega hotelskega concierga Gustave H., ki na svojem vijoličnem suknjiču nosi znamenita prekrižana zlata ključka.