Lokacija

Za vsakogar nekaj

Hotel Lev, ki stoji v središču Ljubljane, v delu mesta, poznanem kot kulturna četrt Ljubljane, je odlična izbira za vse ljubitelje kulture in umetnosti. Hkrati pa se nahaja tudi nedaleč stran od glavnih turističnih znamenitosti in starega mestnega jedra, pa tudi parka Tivoli, kar je kot nalašč za ljubitelje narave. Ne glede na to, kaj vas zanima, Ljubljana ponuja nekaj za vsakogar.

Ljubljana, Triple Bridge

Tromostovje

Ob pogledu na Tromostovje, kjer se trije mostovi stekajo proti staremu mestnemu jedru, nihče ne ostane ravnodušen. Otroci tekmujejo, kdo bo prej pritekel na drugo stran, odrasli pa naslonjeni na bele balustrade opazujejo Ljubljanico pod mostom. 

Več informacij
Ljubljana, Old Town

Staro mestno jedro

9 min od hotela

Ena od najbolj priljubljenih turističnih destinacij, ki pritegne več kot milijon obiskovalcev na leto. Sprehodite se po tlakovanih ulicah starega mestnega jedra in si oglejte različne arhitekturne sloge. Na vsakem koraku lahko občudujete zanimive spomenike in stavbe, od katerih so mnogi delo Jožeta Plečnika, znamenitega slovenskega arhitekta.

Več informacij
Ljubljana Castle
Ljubljana, Triple Bridge

Tromostovje

9 min od hotela

Edinstvena ljubljanska znamenitost, ki je ne bi smel zamuditi noben obiskovalec mesta. Trije kraki, ki tvorijo most, povezujejo zgodovinski del mesta z njegovim sodobnejšim delom, čudovite bele balustrade pa navdušijo vedno znova. 

Več informacij
Ljubljana, Preseren Square

Prešerenov trg

9 min od hotela

Na osrednjem ljubljanskem trgu, kjer se vedno kaj dogaja, lahko občudujte tudi prekrasno arhitekturo zgradb iz poznega 19. stoletja. Za novo leto je vzdušje na trgu še posebej čarobno, saj ga krasijo božične lučke, ki se svetlikajo v hladnem nočnem zraku. 

Več informacij
Ljubljana Castle

Ljubljanski grad

25 min od hotela

Nekoliko bolj oddaljen od hotela, a vseeno vreden malce daljšega sprehoda. Obisk gradu vas popelje nazaj v čas izpred 900 let. Do njega se lahko povzpnete z vzpenjačo in z grajskega obzidja uživate v panoramskem razgledu mesta. Na gradu vam ne bo dolgčas: čakata vas vrsta znamenitosti in grajska kavarna. 

Več informacij