Lokacija

Za vsakogar nekaj

Hotel Lev, ki stoji v središču Ljubljane, v delu mesta, poznanem kot kulturna četrt Ljubljane, je odlična izbira za vse ljubitelje kulture in umetnosti. Hkrati pa se nahaja tudi nedaleč stran od glavnih turističnih znamenitosti in starega mestnega jedra, pa tudi parka Tivoli, kar je kot nalašč za ljubitelje narave. Ne glede na to, kaj vas zanima, Ljubljana ponuja nekaj za vsakogar.

Staro mestno jedro

9 min od hotela

Ena od najbolj priljubljenih turističnih destinacij, ki pritegne več kot milijon obiskovalcev na leto. Sprehodite se po tlakovanih ulicah starega mestnega jedra in si oglejte različne arhitekturne sloge. Na vsakem koraku lahko občudujete zanimive spomenike in stavbe, od katerih so mnogi delo Jožeta Plečnika, znamenitega slovenskega arhitekta.

Več informacij

Tromostovje

9 min od hotela

Edinstvena ljubljanska znamenitost, ki je ne bi smel zamuditi noben obiskovalec mesta. Trije kraki, ki tvorijo most, povezujejo zgodovinski del mesta z njegovim sodobnejšim delom, čudovite bele balustrade pa navdušijo vedno znova. 

Več informacij

Prešernov trg

9 min od hotela

Na osrednjem ljubljanskem trgu, kjer se vedno kaj dogaja, lahko občudujte tudi prekrasno arhitekturo zgradb iz poznega 19. stoletja. Za novo leto je vzdušje na trgu še posebej čarobno, saj ga krasijo božične lučke, ki se svetlikajo v hladnem nočnem zraku. 

Več informacij

Ljubljanski grad

25 min od hotela

Nekoliko bolj oddaljen od hotela, a vseeno vreden malce daljšega sprehoda. Obisk gradu vas popelje nazaj v čas izpred 900 let. Do njega se lahko povzpnete z vzpenjačo in z grajskega obzidja uživate v panoramskem razgledu mesta. Na gradu vam ne bo dolgčas: čakata vas vrsta znamenitosti in grajska kavarna. 

Več informacij

Park Tivoli

9 min od hotela

Pobegnite pred živžavom mesta v prekrasen park Tivoli, ki ga je leta 1813 zasnoval francoski inženir Jean Blanchard. Sprehodite se po avenijah bujnega kostanja ter občudujte kipe in vodnjake v parku ali pa se za nekaj trenutkov ustavite v prijetni kavarni. 

Več informacij