Zgodovina in kultura

Fascinantna turistična destinacija

Ena od ključnih prednosti Grand hotela Union je lokacija v središču mesta, zaradi česar je hotel idealno izhodišče za raziskovanje številnih turističnih znamenitosti Ljubljane. Hotel se nahaja čisto blizu slikovitega starega mestnega jedra in Prešernovega trga, do Ljubljanskega gradu pa je le 15 minut hitre hoje.

Stara Ljubljana

2 min od hotela

Staro mestno jedro z očarljivimi tlakovanimi ulicami je priljubljena turistična atrakcija, ki letno privabi več kot milijon obiskovalcev in jih prevzame z vrsto različnih arhitekturnih stilov ter številnimi zanimivimi spomeniki. Ljubljanska stolnica, ki je od zunaj nevpadljiva, navdušuje z osupljivo baročno notranjostjo in je obvezna turistična postojanka za obiskovalce Ljubljane.

Več informacij
Ljubljana, Triple Bridge

Tromostovje

2 min od hotela

Tromostovje, ki je bilo zgrajeno med letoma 1929 in 1932 po načrtih Jožeta Plečnika, je ena od najbolj nepozabnih ljubljanskih znamenitosti. Kompleks treh mostov čez Ljubljanico obiskovalce pripelje iz zgodovinskega starega dela mesta v sodobnejšega. Obiskovalci se radi zadržujejo ob njegovih veličastnih belih balustradah in si predstavljajo ljudi, ki so tu mimo hiteli skozi vsa leta, odkar je bil most zgrajen.

Več informacij

Prešernov trg

2 min od hotela

Znameniti ljubljanski trg ovalne oblike je priljubljeno srečališče turistov in domačinov. Na trgu obiskovalci občudujejo kip Franceta Prešerna in uživajo v pogledu na veličastno arhitekturo elegantnih stavb iz poznega 19. stoletja.

Več informacij

Ljubljanica

2 min od hotela

Obiskovalci si lahko ljubljanske znamenitosti ogledajo tudi med vožnjo z ladjico po Ljubljanici, po prijetni vožnji pa se sprehodijo skozi Plečnikovo pokrito tržnico, slikovito tržnico na prostem, in gostinskimi lokali ter kioski s hrano.

Več informacij

Ljubljanski grad

18 min od hotela

Znameniti Ljubljanski grad, ki na z gozdom poraščenem griču stoji že od srednjega veka, z obzidja ponuja čudovit razgled na mesto. Obiskovalci, za katere je dokaj strma pešpot na grad prenaporna, se lahko do njega pripeljejo s tirno vzpenjačo. Na gradu lahko izbirajo med številnimi različnimi znamenitostmi: Lutkovnim muzejem, stalno razstavo Slovenska zgodovina ali virtualno predstavitvijo grajske zgodovine skozi leta.

Več informacij