Lokacija

Central hotel v Ljubljani

Central hotel ni zastonj imenovan central, nahaja se namreč na odlični lokaciji v središču Ljubljane. Tu se vedno kaj dogaja, zato med bivanjem v hotelu ne boste zamudili prav ničesar. Hotel je le 500 m oddaljen od Prešernovega trga in Tromostovja, pa tudi vse druge mestne znamenitosti lahko obiščete kar peš – brez stroškov za taksi.

STARO MESTNO JEDRO

6 min od hotela

Sprehodite se čez Tromostovje in že ste v starem mestnem jedru. Med sprehodom po tlakovanih ulicah lahko občudujte številne spomenike in znamenitosti, kot je Mestna hiša iz 18. stoletja ali čudovit Robbov vodnjak. Ni naključje, da staro mestno jedro pritegne več kot milijon obiskovalcev letno. Če vam zmanjkuje energije, pa lahko posedite v eni od številnih kavarn ali restavracij na poti.

Več informacij

Tromostovje

6 min od hotela

Tega izjemnega spomenika, zgrajenega okoli leta 1930, ne smete zamuditi: trije kraki mostu se združijo in vas popeljejo v staro mestno jedro. Nagnite se čez bleščeče bele balustrade in se zazrite v romantično Ljubljanico, ki teče skozi mesto. Mogoče vas zamika, da si mesto ogledate še med vožnjo z ladjico.

Več informacij

Glavna tržnica

9 min od hotela

Glavna tržnica je kolaž barv in dogajanja, kamor gredo domačini nakupovat, okušat hrano in se družit. Sestavljajo jo tržnica na prostem, pokrita tržnica in vrsta trgovinic s prehrambenimi izdelki ob Ljubljanici, ki jih poznamo tudi pod imenom Plečnikova tržnica (ime je dobila po znanem ljubljanskem arhitektu Jožetu Plečniku, ki je zasnoval ta del tržnice). In ko ste že ravno tukaj, poskusite nekaj lokalnih izdelkov v enem od številnih uličnih kioskov, kavarn in restavracij. 

Več informacij

METELKOVA MESTO

12 min od hotela

Karkoli boste že počeli, ne izpustite obiska Metelkove mesta, ljubljanskega središča urbane kulture, ki stoji na mestu nekdanje vojašnice. Čeprav lahko pridete sem podnevi in se naužijete alternativne kulturne scene, njena dinamična skupnost zares zaživi šele ponoči. Metelkova mesto je zbirališče obiskovalcev z vseh vetrov, ki se tu zabavajo v številnih barih, plešejo v underground klubih ali se družijo ob sproščeni kulisi uličnih grafitov in odštekanih kovinskih skulptur. 

Več informacij

Ljubljanski grad

20 min od hotela

Impresiven srednjeveški grad se dviga nad mestom, zato ga je težko zgrešiti. Lahko se razgibate in se peš povzpnete na vrh grajskega griča ali pa se popeljete z vzpenjačo in uživate v 360° razgledu mesta. Tudi na gradu ne manjka zanimivih stvari, med drugim vas tam čaka nekaj muzejev. Pridružite se vodenemu ogledu, spoznajte zgodovino gradu ali si oglejte Lutkovni muzej. Na gradu je tudi kavarna, zato lahko tam preživite kar cel dan.

Več informacij