Če si želite izvedeti več

Zimski dogodki, ki jih ne smete zamuditi

Praznični sejem

29. november 2019−5. januar 2020

Kje: staro mestno jedro

Vsakega decembra se za tipičnega Ljubljančana začne obdobje »kuhančkov« v mestnem jedru in sprehod med prazničnimi stojnicami, na katerih se predstavljajo ročni oblikovalci, kulinarični umetniki in ljubitelji vsega lepega.

 

Miklavžev sejem

3.−6. december 2019

Kje: Prešernov trg

Ob prihodu prvega dobrega moža se bodo ljubljanske praznične stojnice dodobra založile s sladkimi pregrehami in drugimi dobrotami, ki jih otrokom navadno prinese Miklavž. Za nabiranje idej, izbiranje spominčkov ali pa za praznične nakupe v zadnjem trenutku.

 

Miklavžev sprevod

5. december 2019 ob 17.00

Kje: Krekov trg Kot vsako leto bodo otroci tudi letos lahko v živo spoznali Miklavža. S seboj bo pripeljal parklje, vragce in zbor angelčkov, ki bodo otrokom delili pecivo, sadje in bombone.

 

Tradicionalni božični koncert pred mestno hišo

24. december 2019 ob 17.00

Kje: pred mestno hišo Vsako leto se Ljubljančani zberejo pred mestno hišo in prisluhnejo tradicionalnemu božičnemu koncertu. S čim nas bodo razveselili letos, še ni znano, a občutek je tisti, ki v resnici šteje.

 

Silvestrovanje v Ljubljani

31. december 2019

Kje: Kongresni trg, Trg francoske revolucije, Mestni trg, Pogačarjev trg

S pestrim dogajanjem na različnih ljubljanskih lokacijah bo dogodek brez dvoma zadovoljil še tako zahtevne okuse, veliki finale pa bomo doživeli ob polnoči z ognjemetom z Ljubljanskega gradu.

 

Da se boste na silvestrovanje pripravili in po tem odpočili le nekaj korakov stran od glavnih prazničnih prizorišč, rezervirajte svoj paket v Grand hotelu Union.