Če si želite izvedeti več

Zimske radosti

Čeprav nas je sneg zdaj razveselil že kar nekajkrat, v dolini (beri v mestih) še ne diši po beli zimi. Že kratka vožnja iz Ljubljane vas lahko popelje do širnih belih pobočij, ki niso namenjene le profesionalnim smučarjem, ampak tudi zgolj zabavi željnim družinicam, skupinam prijateljev ali paru, ki se želi odmakniti množicam.

1.   Nočno sankanje

Dan lahko preživite v mestu, ob kuhanem vinu, tradicionalnih prigrizkih in nakupih, večer pa si s prijatelji (ali v dvoje) popestrite z dogodivščino na urejeni progi. 

Več informacij najdete tu RTC Krvavec.

2. Dnevno sankanje na Veliki planini

In če večere raje preživite v mestnem vrvežu, je tu še nekoliko bolj ‘običajna’ različica. Odpravite se na izlet do slikovite Velike planine, kjer vas bodo pozdravile idilične koče, planšarji, pa tudi kar 2,4 kilometra dolga proga, ki zagotavlja obilico zabave.

Več informacij najdete tu Velika Planina".

3. Gradiva gradove v oblakih …

… lahko kaj kmalu postane resničnost. Vsak začetek leta na Koroškem namreč poteka dogodek Gradovi kralja Matjaža, kjer lahko z otroki preizkusite svoje spretnosti v grajenju ledenih gradov iz pravljic. Več izveste POI .

4. Snowbiking

Če spadate med tiste, ki radi poskusite nekaj novega, si tokrat lahko omislite dan na snežnem kolesu. Edini pogoj? Ljubezen do adrenalina!

Več informacij poiščite na RTC Krvavec.

5. Tek na smučeh v Logarski dolini

 Logarska dolina velja za eno izmed najslikovitejših delov Slovenije in prav lahko si predstavljate, kako idilično izgleda, ko je objeta v belo odejo. Tako za opremo kot za progo poskrbijo oni.

Več informacij najdete tu Logarska Dolina.

6. Smučanje

Ljubljani najbližje smučišče je Krvavec, lahko pa se odpravite tudi do Kanina (in njegove povezave do italijanskega smučišča), do Mariborskega Pohorja ali kakšnega drugega manjšega smučišča. Za več informacij povprašajte na recepciji hotela.

 

Ko smo že pri zimi, nadaljujte z branjem našega bloga in izvedite V čem se razlikujejo Miklavž, Božiček in dedek Mraz.