Če si želite izvedeti več

Štiri odlične ideje, kaj v Ljubljani početi po obisku konference

Četudi vas je v slovensko prestolnico pripeljala službena dolžnost, lahko proste urice izkoristite na veliko različnih načinov. Za vas smo pripravili nekaj namigov, kako se lahko sprostite po pestrem dnevu sestankov in konferenc.

Če kaj, potem je majhnost v takšnih primerih zagotovo ena večjih prednosti Ljubljane, saj lahko na območju širšega mestnega središča najdete nekaj za vse okuse: od vrhunskih kulinaričnih doživetij, do športnih aktivnosti na prostem, kulturnih doživetij in priložnosti za popolno sprostitev.

1.     Popolna sprostitev v Sense Wellness v Grand hotelu Union Business 

V hladnih mesecih se po sestankovanju in obisku konference zagotovo prileže obisk hotelskega SPA centra Sense. Privoščite si masažo, obisk bazena ali savne in se v sproščujočem okolju pripravite na nove službene podvige. 

2. Okušanje lokalnih specialitet

Različni letni časi v Ljubljani ponujajo različne lokalne specialitete. Od marca do oktobra lahko vsak petek uživate v pestri ponudbi lokalnih in okoliških restavracij, ki na Pogačarjevem trgu (na odprti tržnici) v okviru projekta Odprta kuhna predstavljajo svoje kulinarične specialitete. Jeseni, na primer, nikakor ne smete zamuditi okušanja kostanjev, ki jih lahko kupite kar na ulici, zima v Ljubljani pa nikakor ne mine brez kuhanega vina.

3. Športni odklop

Če svoje možgane najlažje sprostite s povišanim utripom, ste vljudno vabljeni v Fit City fitnes center na Nazarjevi ulici v mestnem središču. Če bi svoje proste urice raje preživeli na prostem, pa si lahko v toplih mesecih privoščite tudi SUP na reki Ljubljanici, okolico pa lahko odkrivate na eni od ljubljanskih tekaških in sprehajalskih poti ali na kolesu. 

4. Spoznavanje slovenske kulture

V mestnem središču lahko obiščete Mestni muzej Ljubljana, v katerem spoznate zgodovino slovenske prestolnice, zgodovino 20. in 21. stoletja pa lahko spoznate v Muzeju novejše zgodovine Slovenije. Le kratek sprehod iz mestnega središča proti parku Tivoli vas bo vodil še do priljubljene Narodne galerije, v kateri se lahko sprehodite med zbirkami slovenskih likovnih del. 

Preden se odpravite po več informacij o Ljubljani vas vabimo, da si ogledate prenovljene konferenčne prostore v Hotelu Lev – TehnoLev in dvorano Karantanija.