IF YOU’D LIKE TO KNOW MORE

Po Ljubljani s kolesom

Odkrivanje Ljubljane na dveh kolesih je tudi med našimi hotelskimi gosti priljubljen način spoznavanja lepot prestolnice, zato smo se tokrat odpravili po poti odkrivanja najlepših kotičkov Ljubljane, in to na slovenskih Rogovih kolesih Pony, ki si jih naši gostje lahko izposodijo na recepciji hotela.

Iz mestnega središča v park Tivoli

Svojo pot lahko začnete v parku Tivoli, in to ne le zato, ker je pomlad v mestnem parku preprosto čudovita! V parku Tivoli namreč lahko najdete zemljevid najlepših kolesarskih poti v Ljubljani in se odločite, katero boste ubrali. Izbirate lahko med kolesarsko potjo po gozdu, ob reki Ljubljanici, ali pa se odpravite po poti znamenitosti Plečnikove arhitekture ali po Poti spominov in tovarištva.

Napotek za izlet: v parku Tivoli se ne pozabite ustaviti pri Ribniku ter obiskati cvetnega vrta ob njem!

Iz parka Tivoli do ljubljanske plaže!

Ja, tudi Ljubljana ima plažo, in to že slabih 10 minut vožnje s kolesom iz mestnega središča!

Iz parka Tivoli se najprej odpravite proti središču mesta ter si na poti oglejte Narodno galerijo, ki letos praznuje svojo stoto obletnico, ter ljubljansko SNG Opero in balet.

Napotek za izlet: na poti bodite pozorni na raznolikost izgledov mostov preko Ljubljanice. Vsak nosi svojo pripoved, a to je morda zgodba za prihodnjič! 

Na Prešernovem trgu zavijte desno in se približno 7 minut peljite ob bregu Ljubljanice. Pot vas bo pripeljala do mirnega dela Ljubljane z drevoredom in urejenimi sedišči ob reki, kjer si lahko pripravite piknik. 

Svojo pot lahko zaključite s sladoledom v Kavarni Union, ob odkrivanju starega mestnega jedra in Kongresnega trga ali pa se odpravite po eni od zgoraj naštetih štirih kolesarskih poti.