Če si želite izvedeti več

Ja, tudi Ljubljana ima svojo mestno plažo!

Preživeti poletje v mestu še ne pomeni, da se morate popolnoma odpovedati užitkom poletja! V Ljubljani namreč lahko najdete kar nekaj domiselnih vodnih aktivnosti, v njeni okolici pa tudi številna naravna kopališča, ki jih je vredno obiskati. To je vse, kar morate vedeti.

Reka Ljubljanica ponuja odlične možnosti za vodne športne aktivnosti, njihova priljubljenost pa iz leta v leto narašča. In to ne le zaradi narave športa, saj prinaša tudi popolnoma nov pogled na Ljubljano.  

 

To so vodne aktivnosti, ki jih lahko počnete v Ljubljani:

1. SUP

Supanje po Ljubljanici v tem času najverjetneje velja za enega izmed bolj priljubljenih načinov odkrivanja slovenske prestolnice. Kako tudi ne, saj naj bi bila Ljubljana edina evropska prestolnica, v kateri lahko supate skozi samo mestno središče. In kar je najboljše, tečaji, ki jih v Ljubljani ponujajo agencije pa so primerne tudi za popolne začetnike.

 

2. Kajak ali kanu

Ljubljano in njeno okolico lahko raziskujete tudi iz kajaka. Številne agencije ponujajo izposojo športne opreme, nato pa se v družbi vodičev odpravite na 2-urno veslaško dogodivščino iz Podpeči do samega središča Ljubljane. Pripravite se na uživanje v lepotah Ljubljanskega barja in v naravi na dosegu roke …

 

3. Vožnja s turistično ladjico

Če obožujete panoramske vožnje, potem morate doživeti vožnjo s turistično ladjico po reki Ljubljanici. Na vožnji, ki bo trajala eno uro, boste pluli po rečnih kanalih in spoznali lepoto narave, ki obdaja reko Ljubljanico, prav tako pa njeno zgodovino in simboliko.

In če vam mestne aktivnosti niso dovolj, je tu še seznam naravnih kopališč, do katerih se lahko odpravite s skuterjem ali avtomobilom:

 

4. Iški Vintgar

Med najbolj priljubljena naravna kopališča se zagotovo umešča Iški Vintgar. Je priljubljeno zatočišče družinic z otroki, ki ob poletnih koncih tedna iščejo kotiček za hiter pobeg od mestnega vrveža. 

 

5. Podpeško jezero

Podpeško jezero že dlje časa velja za priljubljeno poletno zatočišče mladih. Je izredno globoko, saj se z 51 metri globine umešča med globlja jezera v Sloveniji. Najboljše od vsega pa je, da je jezero od Ljubljane oddaljeno le dobrih 15 kilometrov.

 

6. Rakitna

Pravi raj na zemlji se skriva na Rakitni, kjer se nahaja tudi prelepo umetno jezero. Ker je iz Ljubljane oddaljeno le 34 minut vožnje, je postalo priljubljena destinacija za vse, ki se ob koncu tedna radi odpravijo na kakšen bližnji hrib. V objemu vršacev vam hitro da občutek, kot da ste daleč stran od mestnega vrveža, čeprav je vožnje le dobre pol ure.

 

Si želite izkusiti vso poletno zabavo, ki jo ponuja Ljubljana? Rezervirajte sobo v Central hotelu in uživajte!