Če si želite izvedeti več

5 najboljših trikov, ki pakiranje spremenijo v igro tetrisa

Če ste veliko na poti, potem zagotovo veste, da je pakiranje lahko prava mojstrovina. Da bi se vaša naslednja pot začela kar se da dobro, smo za vas pripravili pet dobrih nasvetov, kako kovček spakirati tako, da lahko vanj spravite čim več prtljage.

 

1.   Ne zlagajte, zavijajte.

Če ste bili do sedaj navajeni svoja oblačila v kovček zlagati, jih odzdaj naprej raje zavijajte. Ne le da je tako veliko hitreje (in prostorsko ekonomično), vaša oblačila bodo na ta način veliko manj zmečkana, kot bi bila sicer.

2. Enostaven način, kako v kovček pospraviti čevlje

Ste kdaj uporabljali vrečke? Naslednjič lahko poskusite podplate svojih čevljev prekriti s kopalno kapo (izposodite si jo lahko tudi v naši hotelski sobi). 

3. Izkoristite vsak kotiček.

Drobnarije (ali lomljive stvari) lahko pospravite kar v čevlje. Stekleničke, dišave, slušalke, manjše toaletne torbice ipd. − vse to lahko pospravite v čevlje in privarčujete kar nekaj prostora.

4. Zlato pravilo: dve majici za en par hlač.

Izbiranje modnih videzov na poti zna biti naporno, zato je najbolje, da si posamezne izglede pripravite že doma. Modne navdušenke, ki so veliko na poti, se navadno držijo pravila, da z enim parom hlač kombinirajo dva različna zgornja dela. Tako boste natanko vedeli, kaj obleči, poleg tega pa boste s seboj vzeli le tisto, kar zares potrebujete. 

5. Težje stvari naj bodo čim bližje koles.

Zaradi razporeditve teže in stabilnosti kovčka je najbolje, da najtežje stvari postavite na dno. Mednje spadajo čevlji, toaletne torbice, elektronski pripomočki in drugo. 

 

Sedaj, ko znate učinkovito pakirati za potovanje, vas vabimo, da svoje znanje preizkusite in obiščete Central hotel v osrčju Ljubljane. Oglejte si našo ponudbo Ostanite 3 noči in prihranite.