Če bi radi izvedeli kaj več

Dogajanje v zakulisju

Vas zanima, kaj se dogaja v zakulisju? Potem bo naš blog za vas zanimivo branje! Na njem objavljamo zanimive vsebine o Union hotelih in koristne nasvete za obiskovalce Ljubljane. Med branjem naših zapisov boste izvedeli tudi kaj novega o Sloveniji in slovenskih običajih ter o priljubljenih kotičkih domačinov, da bo vaš obisk Ljubljane še lepši in bolj nepozaben.

Kategorije

Starejše objave

Po Ljubljani s kolesom

01/07/2019

Vodič

Če Amsterdam slovi po kolesih in prizorih, na stotine koles priklenjenih na ograje ob rečnem kanalu, potem Ljubljana ni ravno stoletje od tega, saj je med Ljubljančani zaradi povečanega prometa kolo postalo pravzaprav obvezen način transporta. Statistike namreč kažejo, da je v Ljubljani kar 13 % vseh poti opravljenih s kolesom, k temu pa svoje prispeva tudi 225 kilometrov urejenih kolesarskih poti.

5 najboljših trikov, ki pakiranje spremenijo v igro tetrisa

01/06/2019

Zanimivosti

Če ste veliko na poti, potem zagotovo veste, da je pakiranje lahko prava mojstrovina. Da bi se vaša naslednja pot začela kar se da dobro, smo za vas pripravili pet dobrih nasvetov, kako kovček spakirati tako, da lahko vanj spravite čim več prtljage.

Spoznajte zgodbe ljubljanskih mostov

01/05/2019

Vodič

Mostovi preko reke Ljubljanice so zagotovo ena izmed najbolj fotografiranih znamenitosti mestnega jedra. Ampak, ali v resnici poznate zgodbe, ki se na bregovih reke Ljubljanice pišejo že vse od srednjega veka?

Grand hotel Union - arhitekturni pečat ljubljanskega mestnega središča

01/04/2019

Zgodovina

Grand hotel Union je eden najstarejših hotel v Ljubljani, saj se s 113-letno tradicijo uvršča med najpomembnejše arhitekturne znamenitosti glavnega mesta Slovenije.

Štiri odlične ideje, kaj v Ljubljani početi po obisku konference

01/03/2019

Vodič

Četudi vas je v slovensko prestolnico pripeljala službena dolžnost, lahko proste urice izkoristite na veliko različnih načinov. Za vas smo pripravili nekaj namigov, kako se lahko sprostite po pestrem dnevu sestankov in konferenc.

Pust v Sloveniji

01/02/2019

Dogodki

Če smo Slovenci resnično nori na kakšen praznik, potem je to zagotovo pust!

Zimske radosti

01/01/2019

Zima

Čeprav nas je sneg zdaj razveselil že kar nekajkrat, v dolini (beri v mestih) še ne diši po beli zimi.

V čem se razlikujejo Miklavž, Božiček in dedek Mraz?

01/12/2018

Tradicija

Koliko je držav, toliko je običajev ob praznovanju zaključka leta. Poleg službenih zabav in veselega rajanja pa so v Sloveniji v prvi plan (vsaj pri otrocih) postavljeni trije dobri možje, ki so si prostore v otroških srcih pridobili že davno v preteklosti: Miklavž, Božiček in dedek Mraz.

Spoznajte vodjo hotelov

01/11/2018

Intervju

Z več letnimi izkušnjami v hotelirstvu, Barbara prinaša sveže ideje k vodenju Grand hotela Union in Grand hotela Union Business.

Vinska pravljica iz slovenskih vinogradov

01/10/2018

Narava

Če sanjate o obisku francoskega vinskega podeželja, potem podoba v vaših sanjah ni prav veliko drugačna od slikovitih gričev slovenskih vinorodnih okrajev, ki se z lahkoto umeščajo med neodkrite bisere evropske vinorodne kulture.

Jesenski sprehodi v gozd

01/09/2018

Vodič

V gozdnati deželi, kot je Slovenija, kjer gozdovi prekrivajo kar 58,4 % površine, so jesenski sprehodi med pisanim listjem posebno doživetje. Prav zato smo tokrat za vas pripravili štiri jesenske sprehajalne poti, ki so primerne tudi za izlete v družbi vaših malih nadobudnežev.

Vodič po Ljubljani za družine

01/08/2018

Vodič

In ker za vas in za vašo družino želimo le najboljše, smo v tokratnem zapisu na kupu izbrali pet aktivnosti, s katerimi si lahko popestrite dni v Ljubljani.

Spoznajte slovenske avtohtone rastlinske in živalske vrste

01/07/2018

Zanimivosti

Vsi vedo, da je Slovenija dežela velike geografske raznolikosti, lokalnih posebnosti in kulturne pestrosti, ampak ali ste vedeli, da je Slovenija bogata tudi z vidika favne in flore?

Spoznajte novega (starega) vodjo unionske kuhinje

01/06/2018

Intervju

V unionski kuhinji smo zopet pozdravili novega starega vodjo, saj se je po dvoletnem premoru na čelo kuhinje Grand hotela Union vrnil Janez Dolšak. Kulinarični mojster z Dolenjske v kuhinji najstarejšega hotela v Ljubljani dela že vse od svojih srednješolskih dni, zdaj pa se v dobro poznano okolje vrača z novimi idejami in prijemi, s katerimi napoveduje prevetritev unionske kulinarične ponudbe.

Ja, tudi Ljubljana ima svojo mestno plažo!

01/05/2018

Vodič

Preživeti poletje v mestu še ne pomeni, da se morate popolnoma odpovedati užitkom poletja! V Ljubljani namreč lahko najdete kar nekaj domiselnih vodnih aktivnosti, v njeni okolici pa tudi številna naravna kopališča, ki jih je vredno obiskati. To je vse, kar morate vedeti.

Slovenija kot filmsko prizorišče

01/04/2018

Zanimivosti

Zato je v Sloveniji vse več svetovnih zvezdnikov … Slovenija je med filmarji vsaj toliko priljubljena kot med turisti!

Vodič po slovenski kulinariki

01/03/2018

Kulinarika

Slovenci obožujemo dobro hrano in obrede, ki iz nje izvirajo. Druženje ob polno obloženih mizah, za praznike, nedelje ali dneve kar tako, je pač del naše kulture, na katero smo, tako kot na dobro hrano, izredno ponosni. In čeprav se tudi v kulinaričnih vodah na veliko in široko govori o naši majhnosti, smo tudi tokrat fenomen izredne raznolikosti. Na okuse naše hrane so namreč na veliko vplivale sosednje države, prav tako pa tudi naša zgodovina.

Ljubljana za zaljubljene

01/02/2018

Vodič

Tako, kot se je v zadnjem času uveljavilo pravilo, da je oranžna nova črna, bi lahko rekli tudi, da je jesen nova pomlad. Vsaj, kar se tiče romantike. In čeprav so mrzli dnevi komaj začeli dodobra stiskati svoje zobe, smo tokrat pokukali za najboljšimi kotički naše prestolnice, ki kar kličejo po zaljubljenosti…

Slovenske tradicije, ki jih najverjetneje ne poznate

01/01/2018

Tradicija

Čeprav je Slovenija v primerjavi z drugimi evropskimi državami zelo majhna, v sebi združuje bogato kulturno tradicijo, ki je kljub številnim spremembam v Sloveniji še kako aktualna. Tokrat smo na kupu izbrali nekaj takšnih, ki jih verjetno še niste utegnili spoznati.